Gefeliciteerd!

Jij mag mee op dé ultieme mosselbeleving!

Ben jij een van de gelukkige prijswinnaars van de prijsvraag uit de Allerhande? Gefeliciteerd! Jij mag op 28 augustus met 40 deelnemers mee op een unieke ervaring op het nationaal park Oosterschelde, waarin de verse mosselen in het zuiverste water opgroeien.

Op deze pagina lees je alle informatie over deze dag en kun je je definitief aanmelden.

Ontvangst

In de haven van Yerseke

We starten de dag in de vissershaven van Yerseke. Dit is de Koningin Julianahaven. Er zijn meerdere havens in Yerseke, maar via onderstaande button kom jij sowieso op de juiste plek terecht. Kom je met het openbaar vervoer? Vermeld dit dan bij het aanmeldformulier.

Op de parkeerplaats word je ontvangen en loop je langs de mosselkotters richting de Oesterbaron, dit is de boot waar we deze dag op gaan varen.

Aan boord

van de Oesterbaron

Na een korte wandeling door de haven word je verwelkomd aan boord van 'de Oesterbaron'. Hiermee varen we naar de zandplaat. Uiterlijk om 11:15 uur moet iedereen aan boord zijn. Stipt om 11:30 vertrekt de boot richting de zandplaat. In verband met de getijde moeten we op tijd vertrekken omdat de zandplaat anders onderloopt voordat het eten op is. :-)

 Het schip vaart langs de mosselfabrieken, naar de mosselpercelen. Onderweg krijgen jullie van dichtbij te zien hoe het mosselvissen in z'n werk gaat.

Mosseldiner

Op de bodem van de 'zee'

Na het vissen van de mosselen vaart de Oesterbaron naar de zandplaat. Doordat het laag water is, valt deze zandplaat droog en bevind je je op de bodem van de Oosterschelde.

De Oesterbaron kan door zijn platte bodem de zandplaat op varen, zodat iedereen veilig kan uitstappen. Op de zandplaat is ruimte voor ontspanning: wandelen, voetballen, frisbeeën, krabben vangen en nog veel meer. Intussen worden er lange tafels opgezet en worden er verse mosselen bereid. Voor de deelnemers die geen mosselen eten is er saté als alternatief.

Afsluiting

Met gevulde buik en tas terug naar huis

Na het diner stapt iedereen weer aan boord van de Oesterbaron en varen we terug naar de haven, waar alle deelnemers nog een goodiebag mee naar huis krijgen.

In de Allerhande is een foutje geslopen wat betreft de waarde van de goodiebag. De  vermelde waarde van € 170,- heeft betrekking op de gehele experience en niet alleen op de goodiebag.

F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Wat voor kleding moet ik aan?

We gaan op zout water en in het zand, dus trek zeker niet je beste schoenen aan. Wat je het beste aan kan trekken hangt erg af van het weer. Houd daarom het weerbericht in de gaten en kijk even bij het blokje 'Paklijst'.

Wat als ik te laat ben?

Vanwege de getijden (hoog en laag water) moeten we op een vaste tijd vertrekken, anders loopt de zandplaat onder water voordat we ons diner op hebben. Het is daarom erg belangrijk dat je ruim voor de inscheeptijd aanwezig bent. (zie programma)

Wat als ik geen mosselen eet?

Het is natuurlijk een mosselfestijn, maar speciaal voor de deelnemers die echt geen mosselen (mogen) eten hebben we saté als alternatief. Dit kun je aangeven in het aanmeldformulier.

Paklijst

Wat moet ik aan?

Je kledingkeus is zoals altijd sterk afhankelijk van het weer. Maar omdat we op het water en in het zand gaan hebben we wel wat specifieke tips. Houd zelf goed het weerbericht voor Yerseke in de gaten.

Bij goed weer

Zomerkleding (broek, jurkje), slippers, maar neem ook dan een trui, sjaal of jasje mee. Tip: Neem bij mooi weer ook een handdoek (en evt. zwemkleding) mee.

Bij slecht weer

Houd er rekening mee dat het op het water altijd kouder aanvoelt, dus eventueel een trui, lange broek, regenlaarzen en een regenjas met capuchon.

Aanmelden

Voor het Mosselfestijn

Ben jij erbij op 28 augustus 2021?
Meld je definitief aan via het onderstaande formulier.

Gegevens deelnemer 1 (prijswinnaar)
Gegevens deelnemer 2
Transport
Voorwaarden