Ons bedrijf

Van grondstof tot verpakking in eigen beheer

Roem van Yerseke is sinds 1942 tot op heden actief als familiebedrijf in de schelpdiersector. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot één van Europa’s grootste spelers op de markt. Verse mosselen, oesters en garnalen spelen de hoofdrol. Ervaring, knowhow en toekomstvisie vormen de basis van het succes. Zo’n 150 mensen spannen zich dagelijks in om het beste resultaat te bereiken.

2000+ hectare percelen

Met meer dan 2000 hectare aan mossel- en oesterpercelen met een gunstige geografische spreiding heeft Roem van Yerseke altijd beschikking over de beste grondstoffen.

14 boten in eigen vloot

Dankzij onze eigen vloot vissen we de grondstoffen op het juiste moment op om deze vervolgens, zonder tussenkomst van derden, direct te kunnen verwerken.

4 fabrieken

In Yerseke hebben wij twee fabrieken voor het verwerken van verse schelpdieren en een conservenfabriek. In Duitsland staat onze fabriek voor het produceren van diepvriesmosselen en productie van gekookt mosselvlees.

Schelpdier hatchery

Roem van Yerseke onderzoekt al vele jaren de kweek en opkweek van schaal– en schelpdieren, zowel op het land als in de vrije natuur. Om deze reden ontwikkelden wij in 2005 een unieke hatchery oftewel ‘broedhuis’ voor jonge schelpdiertjes.

Meer informatie?